Ce sunt sistemele fotovoltaice?

Sistemele fotovoltaice transformă energia solară în curent electric - cu ajutorul celulelor fotoelectrice încorporte în panourile fotovoltaice.

Cu ajutorul panourilor fotovoltaice se poate produce curent pentru diferite necesităţi: de la calculatoare de buzunar pană la centrale electrice de mari capacităţi, prin tehnologii adecvate fiecărui produs. Panourile fotovoltaice sunt fabricate din siliciu, un element care se găseşte în natură foarte des, dar şi pe baza de polimeri. Când energia solară sub formă de lumină ajunge la panourile fotovoltaice, între partea superioară şi cea inferioară se generează o diferenţă de tensiune. Această energie se poate stoca sau se poate folosi direct pentru consum.

 

Energie solara

Un grup de panouri fotovoltaice cu puterea de de 1 kilowatt va garantează 800 kWh de curent electric pe an, astfel contribuiţi anual la protejarea atmosferei şi ajutaţla economisirea a 500 kg. de bioxid de carbon şi alte elemente dăunătoare.

 

Firma Wagner & Co. comercializează trei tipuri de module:

§                    Module solare monocristaline - Saturn

§                    Module solare policristaline

§                    Module solare hibrid

Puterea modulelor solare depinde de tipul celulelor solare şi numărul lor şi se exprimă in Wp. Prin montarea mai multor module legate între ele printr-un sistem tip Wagner & Co., se pot realiza instalaţii/centrale la diferite puteri pentru diferite întrebuinţări.

Panourile fotovoltaice generează curent curat. Folosind aceste instalaţii, puteţi uita facturile lunare de curent electric şi veţi contribui la protejarea mediului înconjurător pentru generaţiile următoare.

 

Sisteme GridPower - Cu introducerea curentului în sistem

 

Sisteme solare Gridpower - pentru producerea curentului electric si introducerea in sistemul naţional.

 

Pachetele Gridpover ale firmei Wagner & Co. sunt instalaţii complete pentru producerea curentului electric cu cuplare la sistemul naţional. Sunt dotate cu tehnologie şi calitate superioară cu o perioadă de utilizare lungă. Cu experienţa firmei Wagner & Co. de peste 30 de ani s-au experimentat trei linii de produse cu productivitate mare care se adaptează la nevoile clienţilor. Montarea se face cu un sistem propriu TRIC-A, în aşa fel incât să se poată monta pe orice fel de acoperiş, pe platforme şi direct pe spaţii verzi. Puterea panourilor alese se montează conform cerintelor clientului si a tehnicii în vigoare.

 

 

 

BLUE line

SATURN line

HIT line

Suprafata de colectare

7,9 m˛/kWp*

7,0 m˛/kWp*

6,3 m˛/kWp*

Tipul celulelor din colectoare

Celule policristaline de la
BP Solar

Celule monocristaline de la BP Solar

Celule monocristaline Hybrid de la Sanyo

oductivitatea celulelor

14 %

17 %

18,7 %

Garantie de functionare

25 ani

25 ani

20 ani

Garantia instalatiei

5 ani

5 ani

2 ani

Observatii

Sticla frontala este stratificat antireflex

Toleranta la productivitate minima
-0/+2,5 %

Productivitate marita si la temperaturi ridicate

 

 

·          kilo Watt peak = Productivitatea marită a unei celule se definitivează prin intensitatea razelor 1000 W/m2 la temperatura celulei de 25o C

 

 

Sisteme fotovoltaice independente off GridPower

 

Sisteme solare fotovoltaice independente Gridpower.

 

Cu pachetele noastre solare FREEline se poate produce curent electric şacolo unde nu există curent electric. Pachetele sunt concepute pentru producerea curentului la capacitatea şi necesităţile dorite de client. Pentru realizarea unei astfel de instalaţii, este necesar ca toate componentele instalaţiei solare de producerea a curentului electric sa fie conform cerinţelor alese.